Gsm. 0471/33.60.96 | Mail. info@breugelmanshvac.be

Ventilatie

Ventilatiesystemen voor een gezonde binnenlucht


Waarom ventileren?

Vandaag de dag worden onze woningen zeer goed geïsoleerd. Het voordeel? We besparen enorm veel energie.

Toch is hier ook een nadeel aan verbonden. De binnenlucht blijft in de woning hangen en de kwaliteit van deze binnenlucht wordt slechter.

Een goed ventilatiesysteem is dan ook absoluut noodzakelijk. Het stuurt de vervuilde binnenlucht naar buiten en haalt gezonde buitenlucht naar binnen.

Dankzij een goede ventilatie is er steeds voldoende zuurstof in de lucht en wordt CO2 afgevoerd. Ook vocht wordt afgevoerd. Schimmels krijgen zo geen schijn van kans.

Op de website van de Vlaamse overheid kan je meer lezen over ventilatie en het belang hiervan.


Verschillende soorten ventilatiesystemen

We onderscheiden 2 soorten ventilatiesystemen:

  1. Systeem C
  2. Systeem D

Bij een ventilatiesysteem C werk je met raamroosters. Deze roosters worden geplaatst in de leefruimtes en de slaapkamers.

De vervuilde lucht voer je af via een ventilator. Deze plaats je in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken en het toilet.

Een ventilatiesysteem D is volledig automatisch gestuurd. Er komt evenveel verse lucht binnen als vervuilde lucht die afgevoerd wordt.

Toch is dit niet het enige verschil tussen beide systemen.

Bij een Systeem D is er warmterecuperatie. De warmte van de vervuilde lucht die wordt afgevoerd wordt overgedragen aan de verse lucht die binnen komt. Daarom zorgt een ventilatiesysteem D voor een extra besparing op je energiefactuur!

Onze merken

Voor de installatie van ventilatiesystemen werken we met 2 merken:

Ventilatie C of D? We komen graag luisteren naar je vragen en geven met veel pleziereen gepast advies.Daarna krijg je van ons een gratis offerte.

Breugelmans HVAC


Airco, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie

CONTACT


Breugelmans Jonas

Valvekenstraat 108

2275 Lille

Gsm. 0471/33.60.96

Mail. info@breugelmanshvac.be