Gsm. 0471/33.60.96 | Mail. info@breugelmanshvac.be

Warmtepompen

Je woning verwarmen met een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen halen energie uit de omgeving. Meer bepaald uit de lucht, uit de bodem of uit het grondwater. Hierna brengt de warmtepomp deze energie van een laag temperatuurniveau naar een hoog temperatuurniveau met behulp van een compressor. De warmte wordt afgegeven aan een verwarmingssysteem, bijvoorbeeld vloerverwarming, en kan zelfs gebruikt worden voor sanitair warm water.

Aangezien een warmtepomp 70 tot 80% van haar energie uit de natuur haalt, is deze oplossing enorm vriendelijk voor het milieu én je portemonnee.

warmtepomp Panasonic

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler zorgt, in tegenstelling tot de gewone warmtepomp, uitsluitend voor sanitair warm water.Omdat je ook hier werkt met omgevingslucht is een warmtepompboiler een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing.

Onze merken

Voor warmtepompen werken we met Daikin en Panasonic. Voor warmtepompboilers werken we met Daikin. Meer informatie over deze producten vind je terug op de website van Daikin en de website van Panasonic.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn 4 verschillende hoofdcategorieën van warmtepompen:

  1. Lucht/lucht warmtepomp
  2. Lucht/water warmtepomp
  3. Geothermische waterpomp
  4. Hybride warmtepomp

Meer informatie over warmtepompen en over verschillende soorten warmtepompen lees je op www.energiesparen.be/warmtepomp.

Premies voor een warmtepomp of warmtepompboiler

Aangezien een warmtepomp een milieuvriendelijk alternatief is voor een klassieke verwarmingsinstallatie kom je mogelijks in aanmerking voor een premie. Je leest er alles over op de website van de Vlaamse overheid.

Welke warmtepomp past het beste bij jouw project? Nodig ons even uit. Dan overlopen we alles samen en geven we ons advies. Daarna krijg je van ons een gratis offerte.

Breugelmans HVAC


Airco, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie

CONTACT


Breugelmans Jonas

Valvekenstraat 108

2275 Lille

Gsm. 0471/33.60.96

Mail. info@breugelmanshvac.be